Over Harotex

Voor de eerste stappen van Harotex moeten we een eindje terug in de tijd. Naar 1959, om precies te zijn. In buurgemeente Deurne begonnen onze voorvaders, De Haas en Robijn, daar een tricotage- en confectie-atelier. Harotex was toen een kleine, bescheiden onderneming. Dat bleef ook wel even zo. Toen Toine Verstappen, onze huidige eigenaar, het bedrijf in 1995 overnam, stonden er drie namen op de loonlijst.

Daarna ging het snel, zoals je van iemand met Toines achternaam mag verwachten. Binnen een paar jaar telde de Harotex-familie zo’n 35 medewerkers. En rond dat aantal schommelen we nu nog steeds. Verder groeien vinden we niet nodig. Nu hebben we het overzicht, kennen we elkaar en kunnen we goed draaien. Meer groei staat niet per definitie gelijk aan meer geluk. Vanzelfsprekend blijven we ons wel in de breedte ontwikkelen.

Warm bad

Onze mensen zijn tevreden, bewijzen de rapportages van onze HR-afdeling. Er gaat bijna niemand uit dienst, tenzij hij of zij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Het is meermaals voorgekomen dat gestopte jonge moeders weer bij ons begonnen zodra de kinderen hun eigen boterham konden smeren. Medewerkers beschrijven ons bedrijf als een warm bad. Zulke woorden laten ons natuurlijk niet koud.

De harten van de Harotex-lieden gaan sneller kloppen van mooie raamdecoratie en ambachtelijk vakwerk. Veel minder hebben we met lange lijnen en hiërarchie. De deur van het kantoor van Toine staat letterlijk altijd open. Niet dat je hem vaak achter die deur zult treffen trouwens, want hij is liever in ons atelier. Of bij klanten: bij drukte is hij niet te beroerd om zijn Harotex-polo aan te trekken en zelf de gordijnen aan te pikken.

Actief op drie terreinen

Harotex is op drie terreinen actief. Het grootste deel van onze productie is, via detaillisten, gericht op de consumentenmarkt. Daarnaast voorzien we hotels en studentenhuizen van raambekleding. Ook verschepen we naar andere Europese landen of zelfs verre oorden, zoals de Seychellen, Qatar of Dubai, want ook de mensen daar gunnen we iets moois voor de ramen.

Bij Harotex hebben we meer kennis van gordijnen en andere raambekleding dan Google en Wikipedia bij elkaar. Ons management zit, met name figuurlijk, al ruim 35 jaar in de gordijnen. Met onze kennis zit het dus wel goed. En met onze service ook. Onze vuistregel: wij regelen alles. Hoe we dat doen? Ach, dat lossen we intern wel op. En onze prijs is ook geen reden om voor een ander te kiezen. Doe dat dus ook vooral niet.

Door de jaren heen is Harotex twee keer verhuisd: van Deurne naar de Rootakkers in Helmond en, sinds 2006, vlammen we aan de Vlamovenweg. Daar ben je van harte welkom voor een kop koffie, kennismaking of rondleiding. Of alle drie. Aan gespreksstof bij ons geen gebrek!