Ingrid van Deursen

Ik krijg de stoffen aangereikt en knip ze precies op maat. Daarna gaan ze naar de naaisters voor de afwerking.

In tegenstelling tot veel van haar collega’s maakt Ingrid van Deursen nog geen deel uit van de inventaris van Harotex. De Limburgse met gouden handjes trad in 2019 toe tot de Harotex-familie en is nu al bijna niet meer weg te denken uit Stiphout.

Ingrid maakt, zoals ze het zelf benoemt, alles wat afwijkend is. Voor de duidelijkheid: daarmee doelt ze op producten anders dan gordijnen die in horizontale richting open- en dichtgaan, zoals vouwgordijnen. “Ik krijg de stoffen aangereikt en knip ze precies op maat. Daarna gaan ze naar de naaisters voor de afwerking. Ik zorg eigenlijk dat mijn collega’s aan het werk kunnen blijven.”

Ingrid, uit het Limburgse Ospel, werkte twee decennia bij een zeilmakerij in haar woonplaats. Toe aan een nieuwe uitdaging vertrok ze met de wind in de zeilen naar een gordijnatelier in de buurt, maar daar kon ze uiteindelijk minder uren werken dan ze zou willen. “Daarom heb ik een aantal ateliers gebeld, waaronder Harotex. Ze konden wel iemand gebruiken en ik mocht langskomen voor een gesprek.”

Gezien het feit dat Ingrid zich op deze site voorstelt, laat de uitkomst van dat gesprek zich wel raden.

De sportieve Ingrid, die behalve zichzelf ook haar tuin graag in topconditie houdt, omschrijft haar collega’s als ‘hartelijk’ en ‘duidelijk’. “Ik werd hier warm ontvangen en kreeg een rondleiding door het bedrijf. Geloof me: dat is niet overal vanzelfsprekend. Maar de mensen bij Harotex weten wel heel duidelijk wat ze willen. Dat is alleen maar prettig. Het geeft duidelijkheid. Ik hoop het nog lang vol te houden bij dit mooie bedrijf!”

Terug naar het overzicht