Toine Verstappen

Er heerst hier een echt familiegevoel en daar ben ik erg trots op.

Onze directeur Toine is niet zo van het uitslapen. Hij is degene die dagelijks de poort opent en de lichten aanklikt. “Ik vind het belangrijk om de mensen ’s morgens op te vangen. Aan de manier waarop ze ‘goedemorgen’ zeggen, weet ik al hoe het met ze is. Als het nodig is, gaan we even apart zitten en drinken we een kop koffie. Ik vind het belangrijk dat ‘mijn’ mensen goed in hun vel zitten en snel te kunnen ingrijpen als dat nodig is. Gelukkig is dat niet zo vaak.”

Toine werd in 1995 eigenaar van Harotex. Terugkijkend: “Het bedrijf is groter geworden dan ik verwacht had. In het begin dacht ik dat we de zaak met tien tot vijftien mensen konden draaien. Maar klanten waren zó enthousiast over onze producten, dat we verder gegroeid zijn. Ik heb nu ongeveer 35 mensen in dienst en op dat aantal zitten we al lang. Qua omvang is het nu perfect en verder groeien hoeft niet. Nu heb ik overal grip op en ken ik de mensen persoonlijk. Er heerst hier een echt familiegevoel en daar ben ik erg trots op.”

We kunnen Toine rustig een meewerkend directeur noemen. Hij zit niet graag in zijn draaistoel te kijken hoe zijn personeel werkt. Veel liever rolt hij zijn mouwen op en staat hij in het atelier. “Ik sta liever aan de snijtafel dan dat ik offertes maak, al hoort dat laatste er natuurlijk wel bij. Sowieso ben ik graag op de zaak. Ik heb een keer besloten om voortaan vier dagen in de week te gaan werken. Ik geloof dat ik dat twee weken heb volgehouden. Laat mij maar lekker bij Harotex zijn. Dat is intussen ook een soort thuis voor me.”

Terug naar het overzicht